Referat: Lidhults GOIF - BK Walldia

Passes goal Zett&match

Årets andra besök på Lomövallen i Lidhult där man varit några ggr genom åren.
Bra väder.
Hoppas bara på klart väder så matchen kan färdigspelas i dagsljus. Det är på gränsen med matchstart 19,00 den 23 augusti. Men det är ju en bit att åka för oss och folk måste få chans att sluta jobbet innan man ger sig iväg och spelar fotboll.
Kronobergs län en fredagskväll gör inte att folk kastar sig på telefonen och anmäler sitt intresse för en plats i truppen. Skador och avstängningar gjorde också att det inte var långt borta att vi fick ta fram dammvippan och damma av föreningsordförande Nilsson.

Men det fick räcka med 2 man på bänken.
Matchen är som alla matcher i slutskedet - viktiga. Vi får inte tappa poäng mot lagen under oss i tabellen. Följande hjältar ställde upp till spel denna fredagskväll.

I båset: Undertecknad.

Hemmalaget hade som tidigare en blandning av ungt och äldre och dessutom en annan målvakt (Alfred Berg)än den duktige Joakim Friberg som även om han släppt in en del mål ändå räddat mycket.

Lidhult är lite som Kornhult/Hishult, ”ge dem inte lillfingret då snor de hela armen” mycket vilja.
Dagens domare Zahir Rama blåser igång matchen och Walldia börjar med solen i ansiktet.

Känns som det är störande för BKW då man i inledningen har svårt att hitta varandra. Första 10 minuterna är ganska jämna om man tänker på bollinnehav, bara halvchanser för Walldia och inget från Lidhult som oroar Jocke i Walldiakassen.

Zett bryter mönstret efter 12 minuter då han bryter in från högerkanten och avslutar med vänsterfoten så att Berg i hemmakassen får ta till en fotparad för att hålla nollan intakt.

Runt kvarten spelad biter sig BKW fast på Lidhults planhalva och skapar några möjligheter.
Efter ett snabbt inkast på vänsterkanten kommer Kenan loss och avslutar via målvakten till hörna.

BKW biter sig nu fast på sista tredjedelen och Simon nickar bra bl.a. och det avslutas både över och utanför av BKW.

Lidhult har nu hela laget i straffområdet och det är väldigt trångt för Walldia att komma till läge. Men hemmaspelarna offrar gärna en hörntand för att stoppa sydhalläningarna från att spräcka nollan, och man visar upp riktig järnvilja i alla närkamper.
Gärna lite småfult i närkamperna. Domare Rama har svårt att lägga nivån och det drabbar mest Walldia som reagerar på ganska opolerat spel av hemmalaget och får i regel en belöning i form av en ”ostskiva”. Efter 27 spelade minuter har Walldia belönats med 2 varningar hemmalaget 0.

Som vanligt i sådana situationer är bolltapp på fel platser ödesdiger. Det är också vad som sker efter nära halvtimmen.
En hemmaspelare snor åt sig bollen och blir fälld innanför straffområdet – klar straff. Jocke inte nära denna gången och en ledning för hemmalaget 1-0 29 min.

Kämpade det röda laget innan ledningsmålet är det inget mot vad man gör när man fått ledningen.
Walldia letar förtvivlat efter nyckeln till att låsa upp försvarsmuren som Lidhult byggt upp.
Det kunde blivit värre. Med 7 minuter kvar av halvleken tar Lidhult sig åter igenom Walldiaförsvaret, men nu är Jocke på sin vakt och gör en mycket viktig parad.

I paus byter Pålle ut Sakhi mot Rinor på högerbacken eftersom att även han dragit på sig en varning . Varningarna ledde i alla fall Walldia med 3-0 och det fanns en risk att få en utvisning på halsen.
Lidhult hade gett allt och lite till i första halvlek och Walldias förhoppning var inför andra halvlek att bränslet var lite på upphällningen för hemmapojkarna.

Andra halvlek blir helt annorlunda sett med Walldiaögon.

En viss Zett Wyke stiger in i handlingen och det med besked.

Walldia har nu bättre fart på bollen och hemmaspelarna hänger inte med.
Kvitteringen kommer redan 4 minuter in i andra halvlek. Zett får bollen på högerkanten och vänder upp med vänsterfoten innan han med ett utsökt inlägg mot bortre delen av straffområdet hittar en framrusande Edvin Frick som med en direktträff sätter kvitteringen i nät.

Energi för Walldianerna som nu tar över föreställningen.
BKW håller ett högt tempo nu som inte hemmalaget orkar med i. BKW vänder matchen på 3 minuter.
1-2 kommer efter 52 minuter när Edvin bjuder tillbaka och hittar Zett denna gången centralt innan han placerar bollen i nätgaveln.

Johan Green har tidigare kommit lite långt bak i fältet och har haft svårt att komma i lägen. Han är nu nära 2 gånger att spräcka sin målnolla.
I min 54 är Johan igenom men kommer lite nära keepern som kan enhandsrädda. 2 minuter senare skulle Johan haft straff då han blir totalt manglad bakifrån och är inte det straff så finns det inte. Domherren fick kanske en ”fluga” i ögat.

Walldia dominerar nu matchen totalt. Till och med den entusiastiske speakern på Lomövallen har tystnat och hemmaspelarna är trötta nu.
Som ett brev på posten kommer också 1-3. Dominanten i andra halvlek Zett Wyke är inblandad även i det när han serverar Besim som vi känner igen när han snurrar upp 2-3 man innan han rullar in 1-3 efter spelade 65 minuter.

Walldia dominerar nu skeendet på plan och Lidhult får bara inrikta sig på försvar. Walldia går nu in för att spela av matchen
Med 10 min kvar kan inte Pålle ”hålla sig” längre och lägligt nog får Jakob kramp i vaden och måste byta.

Med 7 minuter kvar fastställer Johan Green slutresultatet 1-4. När han blir frispelad i straffområdet via samspel Besim och Zett så klart.
Sista minuterna spelas av och Walldia går segrande ur en match som man normalt vinner.

Sammanfattning:
Allt kan hända i ett lagspel. Hade hemmalaget haft bättre ork så vet man inte vad som kunnat hända. Äntligen lossnade det för Zett Wyke som har stor potential och nu lossnade det med besked, 1 mål och 3 assist talar för sig själv. Domare Rama hade svårt att fastställa nivån därför blev det också mycket varningar i matchen 5 för BKW och 2 för hemmalaget.

1-0 William Eriksson straff
1-1 Edvin Frick (Zett Wyke)
1-2 Zett Wyke (Edvin Frick)
1-3 Besim Fetahi (Zett Wyke)
1-3 Johan Green (Zett Wyke)

Domare: Zahir Rama Halmstad